En mammablogg, garantert fri for kakeoppskrifter og interiørtips

To i dusjen

Vi er alltid to i dusjen her i casa kaos. Noen ganger flere. Jeg får sjelden dusje alene.

Jeg setter Pernille i vippestolen på badegulvet og passer på at hun har noe å leke med. Så gir jeg Rasmus noen tegnestifter og et ark, vel vitende om at han kommer til å tegne på alt annet enn arket. Men det er det verdt, hvis det gir meg fem minutter fri.

Døra på gløtt så storebror hører meg (og jeg hører ham!). Dusjforhenget halvt trukket igjen så Pernille ser meg fra der hun sitter på gulvet.

En kjapp dusj betyr en kjapp dusj. Da vasker man kun det aller nødvendigste. Er jeg riktig heldig, får jeg vasket håret også. Men det går gjerne en tre, fire dager mellom hver gang.

Jeg skrur på vannet, sjekker at Pernille er fornøyd og finner fram såpen.

Mamma?

Mamma!

MAMMA!!!

Jeg titter ut av dusjforhenget og roper mot døra: ”Ja, Rasmus. Mamma er her inne. Jeg dusjer!”

Tam, tam, tam, tam. Små føtter løper over stuegulvet og slår badedøra opp på vidt gap. ”Rasmus dusje”, hviner han i det han trekker forhenget til side og setter foten oppi badekaret. Jeg rekker så vidt å avverge krisen med kun en våt sokk som resultat. Jeg forklarer ham omstendig at nå må han klare seg litt selv, for nå skal mamma dusje. Du kan få være her inne hvis du vil. Men kan du dytte døra inntil så det ikke blir så kaldt?

Rasmus står opp ned og rekker tunge til lillesøster mellom beina sine. Pernille ler og klapper. Jeg kan ikke unngå å smile og trår ut av badekaret med den ene foten, rekker akkurat bort til døra med fingertuppene og dytter den inntil. Hvor ble det nå av såpen?

”Mikke Moff dusje”, lyder det fra bak forhenget, og plutselig har jeg selskap av Mikke Mus i badekaret. ”Ja, det er greit. Mikke kan dusje med meg”

To sekunder senere setter Pernille i et hyl. ”Nei, ikke ta leken til søster! Gi den tilbake!” Tam, tam, tam, tam. Små føtter løper ut i stua med lillesøsters leke. Jeg griper en pakke våtservietter fra badebenken. Det får duge som leke. Ut av karet med den ene foten og dytter døra inntil.

På vei inn bak dusjforhenget igjen, ser jeg i øyekroken at Pernille er på full fart ut av vippestolen. Raskere enn Lucky Luke, kaster jeg meg ut av karet og får tak i buksebaken hennes i det hun er centimeter unna gulvflisene med nesa. Minner meg selv på at jeg må huske å spenne henne fast, og klyver igjen inn bak dusjforhenget.

”Bæsj, bæsj, bæsj!” Rasmus stormer inn døra med røde kinn og vidåpne øyne. Snubler i vippestolen så Pernille begynner å gråte igjen. Trekker ned buksa og tråkker oppi en vanndam på gulvet med den tørre sokken. Ut av badekaret igjen. Etter fem ganger med ”ferdig”, på med buksa, ”mer bæsj”, av med buksa, er jeg igjen på plass bak dusjforhenget. Glemte døra. Det blir kaldt. Ut av karet og dytter døra inntil.

Et rabalder høres ute i stua og jeg skjønner at Svampe Bob-kjøkkenet har gått i gulvet.Pernille har pirket på den vonde fortanna som er på vei ut, og begynner å gråte igjen.

Det er bare å gi opp. Det ble ingen hårvask i dag heller. Men det går greit. Jeg har lært meg å skjule fett hår. Det er bare å tupere det litt i røttene, og samle det i en bustete dult i nakken.

Er jeg heldig får jeg nyvasket hår til helgen.

Comments on: "To i dusjen" (5)

  1. Haha, hærlig! Neste gang du er i Stavanger skal jeg flette deg!

  2. Ja! Kanskje jeg skulle fått meg rastafletter…

  3. Siw Jeanette said:

    Nydelig historie :-)))

  4. Takk, Siw Jeanette 😀

  5. Det er som å lese min egen historie, kjempe artig blogg!! Nelly, mamma til to små 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: