En mammablogg, garantert fri for kakeoppskrifter og interiørtips

Norge vs Spania

Etter å ha vært hjemme i Norge og Stavanger forrige uke, kom jeg fort på hvorfor jeg flyttet til Spania. Men det er også mange ting jeg savner med Norge.

Jeg savner IKKE:

Jeg savner ikke regnvær.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg savner ikke rushtrafikk (i regnvær).

 

 

 

 

 

 

 

Jeg savner ikke å betale tusen kroner for en halvfull handlevogn i matbutikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg savner ikke at butikkpersonalet kjefter på barna fordi de drar i ballongene de    pynter butikken med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg savner:

Jeg savner mamma.

 

 

 

 

 

 

Jeg savner skikkelig kaffelatte.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg savner lavkarbokaker på kafé (selv om jeg alltid spiser en vanlig ved siden av, og tror de utligner hverandre).

 

 

 

 

 

 

Jeg savner kino, teater og stand-up – på norsk.

 

 

 

 

 

 

Jeg savner biblioteket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg savner å kunne åpne vinduet uten å se rett på gitteret.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg savner hage med gressplen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva hadde du savnet med Norge hvis du skulle flytte til utlandet?

Comments on: "Norge vs Spania" (29)

 1. kristin said:

  har bodd i utlandet i 2 år og savnet bare mamma

 2. Kristin said:

  Enig… Savner ikke storbyen jeg , får faktisk nesten panikk i Stavanger sentrum. Busser, tuting , høye hus og ikke minst STRESS ! Men jeg savner ungene mine og de små barnebarna!! Heldigvis bor jeg nærmere Norge en dere gjør , så for meg er det bare å «hoppe i bilen» ta ferge over til Kr.sand og kjøre 3 timer. Men jeg har vent meg til å bu her i stillheten og savner ikke Norge med sine skyhøye priser på alt!

  • Jeg savner faktisk storbyen litt, av og til. Men ikke de store husene, trafikken og stresset. Jeg savner det man kan gjøre i storbyen. Som å ha stort utvalg av kafeer, kino (spesielt babykino), alle butikkene ol. Men bare i små doser. Veldig godt å komme tilbake hit og slippe storbymaset også.

 3. Lene-Jeanett said:

  Jeg hadde savnet åpningstidene i butikkene og ikke minst vannet i springen!
  Vi prøvde å skaffe oss taxi i Spania i fjor med barnebilsete da vi skulle til flyplassen, men det var kul umulig. Til og med etter at vi ringte en venn i Norge som kan spansk og fikk ham til å ringe taxiselskapet og forklare hva det var vi trengte, så sa de at det ikke var nødvendig med bilsete. Heldigvis hadde et vennepar av oss leid en bil så vi kom oss trygt til flyplassen. Neste gang leier vi vår egen bil fra starten av.

  Det jeg savner med Spania derimot er det helt nydelige været, bussprisene, og alle de ferske råvarene i butikkene. At vi kunne kjøpe en hel kanin (selv om det så ganske makabert ut) og hive på grillen var helt supert.

  • Å ja, vann fra springen. DET savner jeg.
   Og det du sier om barnesete i taxi, har vi opplevd også. Nesten umulig å ta taxi med barn her, og i hvert fall med to barn!
   Ja, maten her er mye bedre. Her har de kyllingfilet som faktisk smaker godt. Mør og saftig er den også. Og stort utvalg i oster og kjøttvarer, og ikke minst – frukt og grønnsaker.
   Men grillet kanin…det har jeg ikke prøvd før.

 4. Jeg har bodd en del i «utlandet» – blant annet Spania (øyene). Det jeg savnet mest var nok årstidene. Ja, det er rævva med skikkelig høstregn, men samtidig ligger det i meg at det skal være skiftninger i naturen.

  Vann i springen er alltid et savn – men det går bra 🙂
  Dessuten har jeg alltid bodd forholdsvis tidsbegrenset og da nyter man nok mer.

  • Ja, årstidene savner jeg og. Man setter mer pris på sol og sommer når man har regn og snø også.
   Og så savner jeg den klare lufta. Her er liksom lufta mye tykkere.

 5. Tror jeg ville savnet den klare friske luften, og huset vårt.. har ikke bodd i utlandet, men vi vurderer fra januar av…

 6. Flott blogg du har! Jeg er årlig i Spania, men da på sommerferie. Tror jeg ville ha savnet familien min aller met, skjønt nå bor vi i forskjellige byer…så ville jeg nok savnet årstidene. De har sin sjarme, men kan og gjøre deg frustrert…som i dg. Grått vær og ordentlige regnbyger. Ikke noe som ser ut til å ville passere med det første….ha en fin 17. Mai!

  • Ja, savner både familien og årstidene. Men i går savnet jeg absolutt ikke årstidene. Mens nesten hele Norge feiret 17. mai i regnvær, feiret vi i sol 🙂

 7. De gangene jeg har bodd en stund i utlandet og vært på korte utenlandsturer har jeg savnet grovt brød. Andre ganger har jeg savnet det enkle faktum å bli forstått ord for ord 🙂

  • Vi er så heldig å ha en norsk baker i nærheten. Der får jeg kjøpt nybakt, grovt brød.
   Men det er verre med det å bli forstått. Har oppstått mange misforståelser siden jeg flyttet ned hit 🙂

 8. Når jeg har bodd ‘overseas’ henholdsvis i Nord og Sør Amerika, så har jeg savnet: rømme! (i sør) den friske gode lufta, muligheten for å være på fjellet/ute i stillheten, familie og ordentlig grovt brød. Her hjemme savner jeg alle mulighetene en har økonomisk sett, pengene strekker langt i andre deler av verden. Kunne godt tenke meg en periode ute om noen år. Men det blir med drømmen foreløpig.

  • Oj, har du bodd i Nord- og Sør-Amerika? Så spennende. Hva gjorde du der?
   Rømme er det heldigvis mulig å få tak i her. Eller, Creme Fresh. Jeg kjenner ikke forskjell. Og vi har en norsk baker her som baker deilig, norsk grovbrød. Men lufta og fjellet savner jeg.
   Og helt enig i det du sier om økonomi. Hjemme i Norge måtte vi jobbe fullt begge to. Her trenger vi bare jobbe deltid. Og får mye mer tid sammen. Det veier opp for mye av det jeg savner med Norge.

   • Henholdsvis utvekslingselev i Bolivia og student i NYC. Tror det hadde vært vanskelig å reise ut nå når frøkna er så liten, synes det er tøft av dere å flytte ut med små barn! Også har vi ikke yrker det er lett å ta med seg ut heller, da måtte vi isåfall holdt oss til engelsktalende land.

    I Usa fikk vi besøkende til å ta med seg grovbakst, fikk tak i ‘grovbrød’ i butikken men brød som kan ligge på benken i månedsvis er jeg skeptisk til 😉 Forøvrig hadde nærsupern wasa og jarlsberg… Hehe

 9. Divamamma said:

  Så hærlig å bo i Spania:)
  Mamma bor i Albir så noen turer nedover blir det ja:) Det er så hærlig å være der!!:)

 10. Jeg håper inderlig at du, som lider skrekkelig under samværet med dine to undre av noen barn, oppdager at livet er det som pågår mens du er opptatt med noe annet!

  • Hei 🙂
   Åh nei, jeg lider absolutt ikke under samvær med mine barn. Jeg koser meg med barna mine og elsker dem over alt på jord. Men av og til syns jeg det kan være slitsomt å være mamma, og av og til syns jeg ikke jeg får til barneoppdragelsen skikkelig. Og det er dette bloggen min handler om. Men det betyr ikke at jeg ikke har mange fine stunder med barna mine. Faktisk fler enn «dårlige» stunder. Men det kan du lese om i andre blogger.
   Hvis du leser litt mellom linjene i bloggen min, skal det være mulig å se at jeg er veldig glad i barna mine. Og så må du lese det hele med en liten dæsj humor 🙂

   Men, denne siden er forresten lagt ned. Så hvis du vil følge bloggen min videre, må du gå til casakaos.no.

   Ha en fin helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: