En mammablogg, garantert fri for kakeoppskrifter og interiørtips

En mors bekjennelser

Det er ikke alltid så lett å være mamma. Mange fremstår som tilsynelatende perfekte med full kontroll på barneoppdragelsen. Men jeg er ganske sikker på at det bor en kaosmamma i oss alle.

Vi går konstant med dårlig samvittighet, enten det er fordi vi ikke har nok av denne såkalte kvalitetstiden med barna, fordi vi føler vi ikke får til oppdragelsen eller fordi vi av og til gjør eller sier ting vi i ettertid angrer på.

På denne siden kan du lette ditt hjerte og legge igjen dine bekjennelser. Du velger selv om du vil stå fram med navn eller om du vil være anonym. Her slipper du hevede øyenbryn, stygge blikk og pekefingre fra forståsegpåere og bedrevitere.

La oss dele våre dårlige mamma-sider, og la andre mødre få se at de ikke er alene i kaoset.

Har du en bekjennelse, legger du den inn som en kommentar. Husk: hvis du ønsker å være anonym, bør du dobbeltsjekke at du ikke automatisk er logget inn gjennom din blogg, Facebook eller andre sosiale medier. Du vil få beskjed om å legge igjen navn og e-postadresse, men du trenger ikke fylle inn disse feltene hvis du ikke vil.

Her skal det være høyt under taket og du kan skrive om hva du vil. Men hvis du kommenterer andres bekjennelser, skal kommentaren være positiv! Dette er ikke stedet for å dømme andre.

Gyv løs!

Comments on: "En mors bekjennelser" (32)

 1. Ok, jeg begynner.
  Jeg tråkket i stykker 17. mai-trompeten til Lillemann fordi han gikk meg på nervene med den tutingen.
  Det var først etterpå jeg fant ut at barnegråt er mye verre å høre på enn 17. mai-trompeter…

 2. Slem mamma said:

  Hvis ungene har igjen lørdagsgodt i skapet som de sparer på og jeg er SKIKKELIG DESP hender det av og til at jeg spiser det og sier at jeg måtte kaste det fordi det var utgått på dato 😮

 3. Eg kasta den fine nøkkelringen til fireåringen, eit rosa «glas»hjarte i veggen. det fall ned trappa. Ingenting knuste, men dingsen til å feste nøkkel i fall av. Jentene fekk kvar sitt hjarte frå barnehagetanta då dei skulle skifte til storbarnsavdeling. Ikkje bra! No har eg det hjarta å tenkje på nåreksplosjonen nærmar seg.. Det er ikkje greit å øydelegge favorittinga til ungane sine, trur eg..

 4. Åhå, den lista er så lang! Den TVen som vi skulle begrense og måltidene vi alltid skulle spise sammen? Gjett hvor mange av ukas dager ungene spiser frokost foran TVen. Hint: De er i flertall. Eller hva med å passe på at ungene gjør ting ut i fra en indre motivasjon av typen jeg kler på meg selv fordi jeg liker å føle at jeg mestrer det? Nei, her går det stort sett i å lokke med belønning eller true med straff. Å finne en seksårings indre motivasjonstriggere er ikke akkurat å løse barnekryssord!

 5. Ingvild said:

  Jeg sier til barna mine at rosiner nesten er det samme som snop, bare for å få den siste sjokoladebiten i kjøleskapet selv etter at de er i seng…

 6. Veronica said:

  Ingen kan få meg til å bli så ukontrolert sint som min lille fireåring. Det hender jeg må stenge meg selv inn på mitt eget soverom og telle til ti, mens han hamrer på døra. Da ligger jeg på senga med en fot presset mot døra, for den går ikke an å låse…Etter hvert føler jeg meg som en ganske dårlig mamma, og så går jeg ut igjen. Det må sies at det er ingen som kan gjøre meg så glad som den lille krabaten også da 🙂

 7. Det verste jeg vet er når jeg blir så sint at jeg nesten slenger ungen ned på golvet fordi hun bare ikke vil noenting.. Hun bare surrer rundt og lager masse rot uten noen tydelig grunn.. Det er festlige morgener..

 8. Jeg forventer at sønnen utviser empati og forståelse om noen har det vondt, men får latterkrampe selv når han slår foten i døra. Det er dobbeltmoral og veldig dårlig gjort, det!

 9. tinkelvinkel said:

  Å, for en lettelse å lese dette. Jeg kan bli så frustrert og sint og oppgitt over han som er det viktigste i livet mitt, og har nesten konstant dårlig samvittighet. Jeg ante ikke at følelser kunne være så motstridende… TAKK, alle sammen 🙂

 10. Når jeg heller vil sove enn å leke …. Jeg tror nok det kommer til å skje i morgen (egentlig i dag), siden jeg la meg rett etter ham og våknet midt på natta.

 11. Har en 3åring som skal gjøre ALT selv! Det kan være ganske så frustrerende i en hektisk hverdag.. Blir mye hyl og tårer når vi inne i mellom bare MÅ gjøre ting for han fordi det går fortere!

 12. Gud bedre så godt å lese dette.
  Jeg har en laaang liste.Men her hersker det kaos hver dag og jeg ønsker meg en normal dag.
  Nå er 1 åringen «værstingen» her i huset,og han går meg på nervene iblandt.Jeg sier stadig at han må sove i garasjen,uff!!!3,5 åringen er veldig grei nå,men har sine dager.Jeg tar meg i å glede meg til 1 åringen er 3 år….

 13. Jeg måtte plassere 3 åringen hos besteforeldre, etter å ha skreket til han og kastet han i seng flere ganger fordi han griner (tilsynelatende for meg) uten grunn. Trengte en pause fra hveandre. Sitte nå med dårlig samvittighet fordi jeg inderst inne vet at mitt sinne var en stor del av grunnen til den konstante grininga 😦

 14. mektige matryoshka said:

  For en sann lettelse å lese.

 15. som jeg leste på et forum: det er lov å tenke at du vil kaste ungen ned trappa, du får bare ikke lov å gjøre det.
  Min på et halvt år må dessverre konkurrere en del med mobilen – spill face og internett er ganske lett tilgjengelig. jeg las i en av disse brosjyrene du får på helsestasjonen at «når barnet tar pauser i ammingen blir det knytt sterke bånd mellom mor og barn» hehe jeg spiller kabal når jeg ammer;p
  og ofte hjelper det også å si de saftigste gloser i søtt mamma-tonefall, en vane jeg må kvitte meg med snart;)

 16. MammaSliten said:

  Her brukes bestikkelser og trusler altfor hyppig. «hvis du ikke gjør som jeg sier så må du legge deg nå og bli der til imorgen». Hører ikke 3åringen etter så forsetter det ofte med bestikkelser istedefor konsekvenser, fordi jeg er så sliten at jeg ikke orker kampen der og da, vel vitende om at jeg i bunn og grunn bare gjør tingene verre for meg selv..
  Etterpå sitter jeg igjen med svart samvittighet fordi det ble mye unødvendig kjefting fordi mammaen ikke orket å ta ordentlig tak i situasjonen..
  Ikke en god følelse!

 17. Slenger meg på, fordi jeg langt ifra er et morgendyr. Mine barn som har all verden av energi på morgenen, og som løper ut av badet etter hvert plagg jeg kler på de, for å så rope de tilbake på badet igjen. Mens de ler «næææi». Kan gjøre meg så irritert at jeg har lyst til å legge de ut på finn.no mange ganger med teksten «alt av utstyr inkludert».
  Flott å se at flere bruker tomme trussler! Noe som absolutt ikke er lov.. Hvordan skal man oppdra barn uten det, spør jeg?
  Tar meg selv i å tenke hver kveld at «i morgen skal jeg leke med de». Noe så kjedelig som å bygge duplotårn skal man lete lenge etter!
  Takk for dette innlegget. Flott å se at andre heller ikke er perfekte 😉

  • HYYYL! HAHAHAHAHAHA! Legge de ut på finn.no med alt utstyr inkludert – å herregud, jeg skjønner så godt hva du mener, ikke at jeg er en mor eller noe, men jeg VET mine foreldre har tenkt sånn ca i de baner et par milliarder ganger. Kunne se det i ansiktene deres mens de brettet leppene i det som skulle være et forståelsesfullt og tålmodig smil. STakkarne, jeg ville jo bare «lokke» hva de egentlig mente ut av dem, jeg. Ikke ante jeg det ville ta dem 9 år å sprekke for første gang 😛 teheh!

  • Den tanken har jag tänkt sikkert en milion ganger. Etter på føler jag mig som verldens verste mor som ikke fortjener barna mina. Det var helt otroligt gott og se det ikke bare er meg. Stå på, en dag blir de stora och da angrer vi på att vi ønsket dem store 🙂

 18. Hmmm… Kor ska man begynne? Nu sitter æ på datarommet,ungene hopper i sofaen i stua mens de venter på at æ ska komme med ett glass saft til de. Æ va der for 3 minutter siden med ett glass juice til de vær. 5 åringen har vært her 1 gang å mast om noe å drikke. VENT sa æ å sitter her fortsatt. Idag har dagen min bestått i å stå opp til at ungene har stått opp alene,uten å vekke mæ! de hadde satt sæ forran tv’en med saft å kjeks,å 3 åringen hadde sølt ut saft på den fine haugen med nyvaska sokker som ikke kom sæ inn i noe skap igår kveld. Sto opp å slo av tv’en,men den beskjed om at de ikke fikk se på tv igjen idag ! som de forresten sitter å ser på nå da. Å så va det vaske opp bæsj fra storebror på 10 sitt rom! Å DET VA IKKE FÆRSKT! uff. Lillebror på 3 holder på å slutte med bleie,å har tydligvis snikt sæ på storebror sitt rom for å gjøre fra sæ. å det har æ ikke fått med mæ siden storebror ikke e hjemme for øyeblikket! dyna full av store gule flekker. i vask med den. MENS æ holdt på med dette da,så kom det ett stygt hyl fra katta våres,vi har hadd kattunge i 2 mndr. vårt første familie kjæledyr. Å æ sprang etter lyden å fant ungene på rommet til 3 åringen der de plager katten med å fange den under en bøtte!! DA eksploderte æ. Å som om ikke det va nok så va jo romme demmes fult av kake pynt! i tilegg til alle lekene å rote som e der. HER ska det ryddes,eller så ryker tv’en dåkkers inn på mitt rom! de gjorde jo ikke det da,så da tok æ ut tv’en å ryddet romme selv. Mens æ gjorde mæ færdig med rydding å støvsuging på minstemannen sitt rom hadde æ send begge guttene inn til 5 åringen sitt rom for å bynne å rydde der da,til æ kom dit. Mens æ støvsugde tenkte æ så fine tanker om mine søte små som faktisk va stille å helt sikkert gjorde som æ sa.
  Kom ut av mini sitt rom for å oppdage at guttan va på mitt rom! å hadde rotet ut alt æ har der inne! De sammen bretta klærne som lå på senga å venta på ett skap å bo i lå på gulve,posen med en playstasion som en vennine har glemt her lå ut over senga mi,men alle spillene kasta rundt i romme! eska med mor å fars egne leketøy synest de va passene leketøy mens de hoppa opp å ned i senga vår. ny runde med kjeft. sendte de ut på sofaen. sitt i vær sin sofa til æ e færdig å rydde! ikke rør dere!
  Det går sikkert en 6-7 min så hører æ ett nytt hyl fra katta vår. mini har henta ham på fanget sitt å holder ham fast!
  MER kjeft.
  Ga opp 5 åringen som til slutt. stua mi så ikke ut etter det kvartere guttan «satt» der.
  ungene gjør mæ gal. å litt mer gal enn gal..!
  Sliten mamma som sku så gjærne dratt på en 2 ukers ferie helt alene!

  For noen dager siden va det en lik dag som denne,der det va unger som laget sæ o’boy alene,som endte med ett kjøkken gulv fult av brunt kliss! å Æ gjorde ikke noe annet enn å rope navnet til minstemann hele den dagen. han va overalt.
  Den kvelden va æ gått i seng før min bedre halvdel. Å når han kom i seng hadde æ momla så mye i søvne. Å så va min fot kommet borti hans å da hadde æ ropt ut navnet,med sint mamma stemme,til minstemannen… ikke når æ sover får æ fred engang.

  Moralen min e væffal at æ noen ganger at æ blir så sint at æ kjefter å roper. MYE.
  Når æ først blir så sint at æ bynner å kjefte så tar det helt av å æ kjefter selvom æ til slutt står alene i stua å kjefter.
  Idag kom det banne ord. Å 5 åringen sa til å med da: Mamma,man ska ikke si satan!
  Mitt svar va: Når dåkker ødlegger å roter å Æ må rydde opp har æ lov å si ka søren æ vil!
  *Sukk*

  Nu må æ gå å si ifra om at de ikke får sitte å spille i stua. pappas tv spill. ingen barn får spille på den. MEN de prøver jo likevel. ^
  Å så va de jo tørste jo. stakkars. =)

  • Stakkar! Uff. Men bli kvitt katta om kidsa ikke fatter de skal holde fingerne av fatet, da slipper du stresset, kidsa slipper å bli dyremishandlere og/eller bli klora ut øya på, og sist men ikke minst – katta vil kunne leve et mer avslappende liv som den egentlig vel forjener og du har enda en mindre sak å tenke på, stakkar xD

  • det her var jo som lese en beskrivelse av min familie, men jeg har bare 2 gutter jeg da men jeg er alenemor, hvor mange ganger har ikke jeg våknet til at barna har stått opp selv og spiser kakestrø til frokost, og ett av mine store problem er at barna mine ikke leker med lekene sine, nei de roter ut ting som ikke er leker, f.eks lager ett tårn av dvder, flytter på møbler, lamper og varmovner, jeg vet ikke helt hvorfor de gjør det men de syns vel det er morro mitt problem er jo at ting som ikke er ment å lekes med går i stykker ganske raskt, jeg prøver å fortellle barna mine at ting de ødelegger må jeg kjøpe omigjen og siden vi ikke har så mye penger får jeg ikke penger til å gjøre gøye ting med dem, men det har ikke sunket inn ennå, jeg blir veldig irritert når dette skjer for det er ett kollosalt sløsing med penger…da kan det hende jeg kjefter mer enn det som godt er og får veldig dårlig samvittighet etterpå……hjertesukk

 19. Takk for alle kommentarene deres. Godt å vite at vi er flere kaosmammaer der ute.

  I går ble jeg så lei av Lillemanns mas om at han måtte på do etter han hadde lagt seg, at jeg nektet han å gå. Han bruker det nemlig stadig vekk for å få komme ut av senga. Etter å ha latt han grine i minst fem minutter, oppdaget jeg at han hadde gjort i buksa.
  Da fikk jeg dårlig samvittighet da! Stakkar liten.

 20. Huff, den siste der har skjedd hos oss å. Vi var på hytta, med snurredass -ungene liker ikke å gå på den doen, men en fireåring må jo skjønne (etter mitt hode) at han må tisse før han legger seg. Jeg sa «hvis du ikke tisser nå så må du tisse i sengen, du får ikke gå ut av sengen når jeg har lagt deg». Som sagt som gjort gutten tissa i senga om morgenen, jeg spurte hvorfor han ikke bare gikk på do «men mamma, du sa jo at jeg måtte tisse på meg». Enda vond samvittighet… Å ja, jeg lærte at han faktisk tenker over det jeg sier til tider så jeg må passe munnen min..

 21. Jeg har en sönn paa snart 4 og en datter paa knappe 2 mnd..her en morgen vaaknet hun i 7 tia og jeg tok henne opp i sengen aa ga henne mat..da jb kom tuslende inn aa spurte er det morgen naa mamma..nei sier jeg men du kan hente dyna di aa ligge i senga til mamma..ivrig löper han aa henter den..river ned det meste ute i gangen mens han drar dyna etter seg..naa maa du sove litt til sier jeg for alarmen har ikke ringt enda..selv om jeg vet at jeg har ikke stilt alarmen da det er lördag 😛 to timer senere vaakner jeg..fortsatt sittende med jentungen i armene..jb sitter paa gulvet aa leker seg..er du vaaken no mamma..det braaker saann i magen min..kan jeg faa frokost mamma….kan vel se langt etter diplomet med aarets mamma 😛

 22. Jeg har opplevd å komme på skoleavslutning for førsteklassingen og blitt tatt for å være en av supermammaene. «Hvordan får du det til?!!!! Du har vel med hjemmebakt du, tenker jeg».
  Jeg har sjelden vært mer himmelfallen. Visst lukta det nybakt fra matboksen, men det var bare fordi jeg er gammel i gamet «fake it till you make it». Med ferdig pizzadeig på rull kan man stille med nystekte pizzaboller på en halvtimes hjemmetid. Men jeg er ingen supermamma. Hos oss er det aldri ryddig nok. Når jeg tenker på hvilke verdier ungene får med seg hjemmefra i forhold til støvtørking og «alt på sitt sted» blir jeg småkvalm.

 23. Så greit å lese at man ikke er alene! Spesielt i disse «perfekt mamma» tidene på facebook… 3åringen vår er midt i trassen.. Og da blir det dessverre en god del flere bestikkelser enn det burde være… «hvis du er flink og sitter i handlevognen mens mamma handler så skal du få en smurfedropseske», «hvis du spiser opp middagen din så skal du få en is» osv… Det var jo selvfølgelig ikke det som var planen… Og det er ingen som kan gjøre meg sintere enn hun, når hun stikker av på butikken mens jeg står å betaler, tømmer melkeglasset på teppet bare fordi hun kunne eller bare nekter å gjøre noe som helst og skal bare ha «nammisen» hun så i skapet når jeg hentet noe. Eller den gangen jeg kom hjem til en nedtusjet sofa, trapp, stuegulv og diverse vegger!! (da var det heldigvis pappaen som hadde «passet» hun, så sinnet gikk hovedsaklig til han 😉
  Og ellers så blir 95% av frokostene og 100% av kveldsmatene spist forran tvèn i stuen… Lørdagsgodtet blir spist 10.min etter at det er kjøpt inn, ikke i nærheten av barnetv.. Jeg orker ikke å sitte på gulvet og tvangsleke med en trøtt og sur 3åring etter bhg, så da blir hun plassert forran tven frem til det er middag.. Og noen ganger mens vi spiser middag.. Søskenbarna hennes får ikke lov til å se på tv i ukedagene, og så vidt i helgene, men vet du hva, jeg brydde meg før.. Men ikke nå lenger! Får en del stygge blikk når de kommer på besøk og tven står på, men jeg nekter å ha det kaoset de ha hjemme! Tven er min venn, ikke fiende 😉
  Og jeg skal ærlig innrømme at jeg lurer på hvordan det skal bli med 2 små i hus!

 24. Linda C. Hagen said:

  En gang var jeg så sint at jeg kastet et ponny-hus i gulvet så det ble ødelagt. Da hadde jeg tre barn. Nå har jeg seks, og jeg må egentlig si at jeg har fått litt mer dreisen nå faktisk. Jeg har fått en vaskehjelp som kommer ved behov, for jeg klarer ærlig talt ikke å ha hele huset i orden samtidig. Og nå i ferien er det vanskelig å få barna i seng i normal tid, her en kveld hørte jeg lyder kl 2330! Og det var de som var 5 og 7 år gamle! Jeg hadde jo lagt dem for leeenge siden, men hadde ikke sett på dem sovne, og da leker de lydløst på rommet.
  Det er også ganske ofte rotete i hagen og sykler og sparkesykler ligger slegt i gården, og vi jobber med saken og kommer alltid til å jobbe med saken:)

 25. Jeg ble så lei av at guttungen mistet bladet sitt på tur her om dagen at jeg nekta og lete etter det.. Nå er det fire dager siden og han spør enda om det f%¤# bladet. Skulle ønske jeg fant det til han likevel.. Ingen andre er gode nok, han vil ha akkurat DET. På ca 1,5cm og som han brettet i to. Sukk. Han er 3 år.

  • Så søtt, et blad. Tenk om vi hadde greit å få litt mer avstand til situasjonene med en gang, for de.fleste er jo egentlig morsomme og søte sett i ettertid. Takk for en befriende blogg, jeg blir helt kvalm av ait skrytet på facebook til tider, selvom jeg også legger ut søte skrytebilder av ungene. Dobbeltmoral ja 🙂

 26. Åh, for en deilig tråd! Hvordan har jeg gått glipp av denne!? Godt å se at jeg tydligvis er en av mange og ikke bare verdens dårligste mor….

  Jeg kan jo fortelle om den dagen jeg ble møkklei av at ungene lekte med en lue i baksetet, favorittlua til eldstemann. Den gikk rett ut vinduet på motorveien….
  Fordelen er jo at de nå hører på meg når jeg truer med å hive noe ut av vinduet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: