En mammablogg, garantert fri for kakeoppskrifter og interiørtips

Jeg hater å bygge Lego med Lillemann. Han setter aldri klossene der jeg vil han skal sette dem. Og han river ned alle tårnene med en psyko latter før vi rekker å bygge dem skikkelig høye.

Nei, mamma gidder ikke bygge Lego nå. Det får du gjøre alene.

Og jeg kan ikke fordra å tegne med barna. Noe så kjedelig! De holder seg aldri innenfor papiret. De eier ikke sans for hvilke farger som passert sammen, de tegner bare meningsløse kruseduller og krøller arket.

Jeg baker aldri med barna mine. De søler og griser og stikker fingrene i glasuren før den er tørr.

Grøss, så kjedelig. Gleder meg til barna blir så store at de klarer å gi seg selv fart i husken.

Det aller verste jeg vet er å dytte husker. Dytt, dytt, dytt. Lillesøster kan sitte der i timevis og gynge fram og tilbake. Wiiiii, wiiiihiiii, wiiiiii. Jeg hater det!

Klistring, liming, klipping i kartong og alt som har med glitter å gjøre, holder jeg meg langt unna. Jeg kan virkelig ikke fordra det.

Jeg hater i det hele tatt all lek som foregår på gulvet. Lekeborger, biler, figurer, dukker, klosser… Nei takk!

Men jeg tar gjerne med barna ut på sykkeltur i skogen. Plukker kongler fra trærne og fekter med pinner vi finner på bakken.

Fotball er gøy!

Eller tar med fotballen til nærmeste fotballøkke. Lillemann er en reser med venstrefoten.

På vei til butikken, bruker vi å samle steiner som vi kaster i kanalen. Gjett om vannspruten står!

Her om dagen glemte vi helt tiden mens vi klatret i et eldgammelt tre. Et sånt kjempestort tre man bare ser i tegnefilmer. Vi kom hjem lang etter leggetid…

Til helgen skal vi sove i telt i hagen. Vi skal bygge det selv med stoler og laken. Så skal vi ligge der inne og gjøre grimaser mens vi lyser på hverandre med lommelykt og spiser kjeks og sjokolade.

Gjett om jeg gleder meg!

***

Noen ganger føler jeg at jeg MÅ gjøre disse teite tingene jeg hater for å være en god mor. Hva syns du? Gjør du ting du egentlig ikke liker sammen med barna dine bare fordi du føler at du må? 

Comments on: "Jeg hater å leke med barna!" (30)

 1. Ingvild Smørvik said:

  Om jeg gjør?!? Senest i helgen; det regnet, jeg var alene hjemme med de to småfolka mine, far jobbet, det regnet mer, jeg har latt tv’en stå på siden klokka 6 om morgenen. Ok. Vi baker. Fint det. Men jeg er enig med deg; det blir bare gris og søl!!! Hvorpå min kloke datter på6,5 stiller følgende betimelige spørsmål; «Mamma, hvorfor blir du alltid så rar i ansiktet når vi spør om å hjelpe til å bake?». Hun har helt rett. jeg må enten finne på noe annet med dem enn å bake eller skaffe meg et forbanna godt pokerfjes. Det er forbedringspotensiale hva angår pokerfjeset. jeg ser det selv.

  • Ha ha. Jeg er også veldig dårlig på pokerfjes. Jeg prøver virkelig å late som om vi har det gøy når vi baker (eller gjør andre ting jeg ikke kan fordra), men de gjennomskuer meg hver gang. Nå er mine såpass små at de ikke snakker så mye, men jeg merker det veldig godt på energinivået deres. Det går nemlig helt i spinn!

 2. Hvis det er noen trøst: Om barna går i barnehagen gjør de alt det du har påpekt som du ikke synes er underholdende. Dersom du gjør noe du også synes er artig sammen med barna vil de trives enda mer, for de smarte podene plukker garantert opp det du ikke synes er artig. -Men det har du jo allerede merket 🙂 Jeg er sikker på at du er en kjempe flott mamma å være sammen med! Du «ser» jo barna dine så fortreffelig bra.

  • Takk for det, Beau 🙂
   Jo, eldstemann går i barnehage, og lillejenta er hos en meget synge-, tegne- og klistreglad dagmamma to dager i uka. Jeg trøster meg også med at de forhåpentligvis får dekket sine behov der.
   Og ja, de merker veldig fort når jeg kjeder meg.

 3. Hehe – jeg er en av de sære- jeg liker å rive ned legotårn, og bake (frem til nå besøkendebarn) Knøttefrøken er litt lita til å bake, eneste jeg synes er kjipt er pepperkakedeig ned i trebenkeplate – blæææ-……

  Og har skjønt, etter noen ganger at det lureste er å la de være med ellers så har han yngste hatt en tendens til å si sånt som, ÆSJ den så vond ut! Hvorpå den ikke særlig tålmodige storesøster freser: Du trenger ikke spise! Før nevnte lillebror blir sur…

  Min tålmodighet har blitt hundretusen ganger lenger, men bare ovenfor eget barn…. Er imponert over de som er ‘runde’, omsorgsfulle ovenfor andre sine masekråker.. Min Frk er såklart verdensnydeligste haha…

  Klem fra Myrsnipa 😉

  PS: Jeg har en Fatboy i stua, GENIUS. Så når en blir lei av å rive tårn eller å sette sammen to duploklosser – da lener en seg rettogslett tilbake, tar en hvil på øyet eller leser i en bok.

  • He he. Så søte barn du har 🙂 Og så heldige de er som får være med deg å bake. Jeg skulle ønske jeg likte å bake og tegne med barna. For jeg syns det ser veldig koselig ut når andre folk gjør det. Men jeg får det bare ikke helt til…
   Oh, jeg ønsker meg forresten også en Fatboy! De ser så deilige ut.

   • Baking m 14 mnd frøken enda ikke prøvd, men har lang erfaring som favorittbarnevakt hos store og små 😉 Og mine vidundertips er: hver uthvilt før store prosjekt og ha nok kaffe innen rekkevidde!! Snik oppi en kg sukker hvis humøret blir lavt og hornene i panna begynner å gro!
    Fatboy er kanksje ikke så ‘interiørmagasinstyla’ men anbefalles på det sterkeste, utrolig mye i bruk!!

    Foresten:Teltur i hagen slår forøvrig legotårn anytime!!

    • Takker for tips! Være uthvilt, masse kaffe og en kilo sukker. (jeg noterer)
     Kanskje jeg rett og slett skal prøve det, og så skrive en blogg om det 🙂

     Men først skal vi bygge telt.

 4. Du har jo vært like lur som meg og produsert lekekammerater (to tette). Desverre så stiger kranglingen faktisk i takt med vennskapet, merkelig nok, noe som resulterte i minus en tann her i kveld.

  Men det er nok ikke så viktig hva man finner på med ungene, så lenge man finner noe som alle syns er gøy.

  • Oj! Minus en tann!
   Minstejenta mi er fortsatt så lita at storebror ikke syns det er noe gøy å leke med henne ennå. Men jeg regner med det vil endre seg snart. Jeg ser virkelig frem til den dagen da de kan leke sammen. Men ja, jeg er forberedt på mye krangling også.

   Helt enig med deg. Det viktigste er kanskje ikke hva man gjør, men at man gjør noe alle syns er gøy.

 5. villkatta said:

  Tenker at det viktigaste er å ha noko kjekt å gjere saman i lag; gløyme kva ein «bør» like og finne noko som passar sin familie 🙂 Borna dine er heldige som har ein mamma som tek dei med ut i naturen for å leike 🙂

 6. Nei, jeg leker ikke noe særlig med barna. Jeg holder på med mitt og så er de med meg eller rundt meg. Jeg er oppvokst på gård og gikk ikke i barnehage. Jeg gikk rundt og bak foreldre og besteforeldre og maste i ett i stedet. Slik er mine unger også. De vil være der vi er og gjerne gjøre det vi gjør.

  Jeg synes det er helt unaturlig eller kunstig å leke med barn. Barn skal lære og de er i flokken for å lære av de store. Mine unger har vært med å lage middag fra de kunne sitte på benken uten å ramle ned. De vasker (og søler), de dekker på fra de kan gå og bære ting, de hjelper til i hagen og inne. Barn liker å være nyttige, barn liker å gjøre en forskjell, barn liker å være en del av et fellesskap. jeg må få gjort de tingene som hører med i et hjem, vaske tøy, lage middag, vaske hus, fikse hagen…Og de kan være med. De kan leke rundt eller gjøre det jeg gjør. Det viktigste er at vi er sammen og at de forstår at det er et fellesskap.

  I tillegg har jeg en helt panisk angst for å få udugelige unger som ikke kan klare seg selv eller ha blikk for hva som trengs. Jeg vil fostre opp flinke folk som skal fikse saker og ting.

  Å ta med unger ut i naturen regner jeg som en del av flokkopplæringen. Du viser dem verden, det er en mammas jobb. Du later ikke som du er barn, det gjør barna mye bedre.

  • Hei Kjerringkraft.
   Jeg måtte lese innlegget ditt både en og to ganger før jeg gjorde meg opp en mening om det du skriver.
   Og, jo…du har kanskje litt rett. Selv om jeg nok er litt mildere enn deg 🙂

   Men jo, jeg liker tankgangen din.

   Hva syns dere andre?

 7. Linda C. Hagen said:

  Jeg liker å bake med barna, men det er såklart mest praktisk å gjøre det selv, men de er nå med alikevel, spesielt elsker de å lage pannekaker! Men så er de også blitt flinke til det. 5-åringen klarer fint å steke pannekaker selv, mens jeg er i nærheten og holder et skrått øye på henne. Jeg har mye husarbeid å gjøre og jeg har ikke tid til å akkurat leke kjempemasse med dem, men jeg kan sette dem i gang. Hjelpe minsten å bygge en togbane han kan kjøre rundt på med togene, så er han oppslukt lenge. Men så leker de mye sammen, sånn er det praktisk med mange barn.
  Har masse erfaring med hobbyting med barna. det må være enkelt og noe du fort ser hva kommer til å bli, og noen av barna liker hobby mer enn andre. Jeg liker hobby,men det er ikke så gøy når jeg blir sittende alene etter en liten stund, da har jeg satt i gang noe for avansert.

  Det er gøy å bygge lego, men det er ikke så gøy å leke med det etterpå, egentlig, det er jeg glad de klarer fint selv. Som mamma kan man og etter min mening BØR man ikke leke med de hele tiden, det må de lære seg selv, og det lærer de ved å gjøre det også.

  Men å drive med aktiviteter som er «kunstig» ser jeg ikke poenget med, det er mye beder å gjøre sånne andre ting du nevner. da har alle det gøy, og da er det EKTE!

  • Det blir nok både lettere og morsommere å leke med barna når de blir litt større. Mine er jo bare 1 og 2,5, og da er det veldig begrenset hvilke leker man kan leke med de. Og så håper jeg jo at de skal leke mye sammen når de blir litt større.

   Og du har helt rett i at man bør lære barna å leke selvstendig også. Tror man gjør seg selv en stor bjørnetjeneste hvis man venner dem til at foreldrene må være med og leke hele tiden.

 8. Elisabeth Lunder said:

  Det er ikke helt sant at du hater å leke med barna, det er bare de vanlige leketingene du hater. De andre ser det ut som du er MED barna dine om! Heia Casakaos!

  • Hei Elisabeth 🙂
   Ja, det har du nok helt rett i. Jeg hater all pusle-, putle- og gulvlek. Men man må jo ikke drive med det hele tiden… Det er jo mye annet gøy man kan gjøre med barna.

   • Jeg synes det høres ut som du gjør mye gøy sammen med barna dine! Det at vi voksne ikke alltid er like glade i å sitte på gulvet og leke med barna våre, er helt naturlig! Det er viktig å vise nysgjerrighet og interesse for det barna gjør – og så kan man jo gjøre som du – invitere dem med på ting man selv liker, om det er å spille spill ( fra 3-4 år) gå tur i skogen osv. Barn som er vant til at voksne hele tiden underholder dem og deltar, bruker lenger tid på å bli selvstendige i lek! Barn elsker å gjøre » voksenting» som å vaske, lage mat osv, så lenge det blir på deres premisser! Er helt enig at det å bake med barn kan være en STOR utfordring, men de elsker det….:) jeg har heldigvis en mann som elsker å bygge Lego!

 9. Takk for godt, morsomt og ærlig innlegg! Tror vi er mange som har kjent på at det mye leking egentlig er dørgende kjedelig (særlig når barna er små). Når de blir større er det lettere å finne på ting begge parter synes er gøy. Jeg digger for eksempel å lage mat med barna mine, hoppe på trmapolina og spille Memory med eldstemann. Jeg tror de merker når vi gjør noe for gøy, ikke bare av plikt 🙂 Mange klemmer fra Susanne

  • Det tror jeg og, Susanne.
   Trampoline er kjempegøy. Og jeg elsker å spille spill. Men, de små tassene mine må nok bli litt større først.
   Klem tilbake, og god helg.

 10. Skjønner godt hva du mener, jeg har ei trulte på 3 år..ho klarer absolutt ikke å sitte stille om vi skal gjøre noe, finner jeg frem malinga skal ho male bord og stoler,ikke arket. Liker ikke å tegne/male med ho,selv om jeg har gått formgivningsfag.Det blir bare rot med sånne ting. Tok frem perler her en dag,før jeg visste ordet av det lå alle perlene på gulvet *hurra* 😛 Tar ho heller med ned i fjøra,eller hopper på trampoline,mye kjekkere 😛

  • Usj, det hørtes bare ut som masse stress…
   Da er det bedre å gjøre som deg, gå ned i fjæra eller hopp på trampolinen.
   Kos dere 🙂

 11. Ser da ut som at du liker å leke med barna dine! Bare ikke inne.. 🙂 Noe som er veldig bra, jeg synes barn er for mye inne for tiden, grodd fast forran tv’en, fordi da maser de ikke, og holder seg i ro. Dårlig holdning!
  Stå på, lek med barna dine ute du :))

 12. mammatil2 said:

  fantastisk bra skrevet! ler meg ihjel, for det er så sant (selv om få tørr å si det høyt). Bloggen din gir godt humør 🙂

 13. Jeg liker best å rydde og sortere når ungene vil ha meg med på rommet for å leke. Så guttungen på 8 har gitt opp å spørre om jeg vil leke med lego for jeg bare rydder 🙂

  • Ha ha. Det gjør jeg og. Skal bare brette de klærne som ligger der. Og skal bare rydde litt i lekene på gulvet, når Lillemann vil bygge Lego 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: