En mammablogg, garantert fri for kakeoppskrifter og interiørtips

Bikiniklar på 1-2-3!

Det er tittelen på en artikkel jeg nettopp leste i Kamille. Nå skal vi se…

Kvelden før:

Skrubb kroppen med en skrubbekrem med olje. Skrubb ekstra nøye på de tørre partiene.

Nja, er det nødvendig da? Tar jo så innmari lang tid. Men hvis jeg låser meg inn på badet etter barna har lagt seg, kan jeg kanskje få det til.

Hårfjerning – en lang varm dusj eller et deilig bad bløtlegger og mykgjør hårene slik at de blir enklere å fjerne. Barber først med hårenes retning, og deretter mot hårenes retning. Etter barbering bruker du aftershave eller Aloe vera gel. Hårfjerning med voks er også et godt alternativ.

Hva er galt med en kjapp runde med sløv barberhøvel og såpe?

Husk selvbruning. Smør først huden inn med en bodylotion før du smører inn selvbruningen.

Først bodylotion og så selvbruning? Det var da voldsomt. Jeg som bare såvidt gidder dra fram bodylotionen en dag i uka.

Stell neglene på hender og føtter. Dytt neglebåndene ned med en neglebåndsskyver, eventuelt fjern dem med en neglebåndsklipper. En god olje på neglene og neglebåndene vil gjøre susen hvis man har tørre og flisete negler. Avslutt med en frisk og fin lakk på neglene.

Hmmm. Lakk er greit. Men alt det andre….mmmnei.

 

Selve stranddagen:

Bruk vannfast sminke. Du kan bruke en Illuminator fra Estée Lauder for å jevne ut fargetonen i ansiktshuden. Vannfast concealer er også et must på ujevnheter i ansiktet. Og ikke glem vannfast løspudder!

Kan kanskje prøve å få på meg litt vannfast maskara mens mannen gjør ungene klar.

Ha håret i en lekker hestehale, hårknute, ta på en solhatt eller knyt et skjerf rundt hodet.

Tja, lekker og lekker. Skal nå alltids få samlet håret i en hestehale.

En bronsefarget skimmerolje eller solkrem med solreflekterende pigmenter gir ekstra glød og skimmer i huden.

Bronsefarget hva? Ja, jo, det hørtes jo lekkert ut. Men mannen banker febrilsk på baderomsdøra og lurer på om jeg er ferdig snart. Lillesøster gråter.

Solpudder på krageben, skuldre og legger vil gi en fin og glødende effekt.

Lillemann må på do og mannen kikker inn på badet med lillesøster over skulderen. Han svetter i panna.

Smør en concealer som matcher hudtonen på strekkmerkene. Husk transparent pudder over.

Lillemann gikk ut i hagen og tisset i plaskebassenget. Lillesøster har kastet opp og bæsjet og Sjur er sur.

Spray parfyme i håret eller på bikinien.

Host, host. Okei, nå jeg gå.

Og vips, du er bikiniklar på 1-2-3.

Noen sider foran, står det hvordan du velger bikini etter kroppsfasongen din. Hvordan du gir bysten form og volum. Hva som fremhever dine kvinnelige former. Hvordan du skjuler stor rumpe, og hvordan du får lengre bein.

Dette hadde jeg tid til før jeg fikk barn. Men da trengte jeg det ikke. Nå, når jeg virkelig skulle trenge en skikkelig finpuss, har jeg aldri i verden mulighet til å tilbringe fire timer på badet før jeg skal på stranda. Jeg er heldig hvis jeg rekker en kjapp dusj, og får tatt en runde med høvelen over bikinilinja og leggene.

”Skal jeg gi dere damer et tips om hvordan dere kan se lekre ut på stranda?”

Mannen henger over rekkverket bak meg og har tydeligvis sett hva jeg leser.

”Ehm, ja…”, sier jeg nølende. Hva vet vel han?

”Ta på dere en bikini!”

Comments on: "Bikiniklar på 1-2-3!" (24)

 1. Ja. Det enkle er ofte det beste… 😉 God strandtur!!

 2. Et innlegg etter min smak!

  Alt dette dillet for å ta seg best ut.. alt jeg trenger for å trives på stranda (les: den grønne, uklipte plenen) er to tepper, en termokopp te, bok, kaldt vann, noe å skrive med og på og en katt. Ja, og så solbriller og solkrem da..

  Synes du har et godt poeng når du sier at før du fikk barn hadde du tid til dette, men nå som du tror du trenger det har du ikke tiden. Hva legger du i å trenge det?

  Den største utfordringen kvinner har er å være fornøyd i seg selv, tror jeg. Det er derfor slike magasiner selger så godt, fordi vi tror vi må være annerledes enn vi er.

  • Tja, trenge og trenge. Kroppen forandrer seg jo når man går gravid. Og jeg må innrømme at jeg nok er litt forfengelig. Derfor har det vært en STOR overgang for meg å gå fra å stæsje og pynte meg hver dag til å sette meg selv i andre rekke og gå rundt med fett hår med ettervekst, null sminke og uformelige klær med gulp på. Så jeg føler at jeg trenger en liten oppussing.
   Men for all del, jeg er over det verste sjokket nå, og trives godt med meg selv. (Både med og uten ettervekst og gulp)

 3. Så fin mann du har!

 4. Jeg har lært en del av min mann hva gjelder forfengelighet – i bikini. Som at han ønsker at jeg slipper meg løs, hvorfor jeg bare bruker bikini på ferie i sydenlandet men aldri hjemme… og sånn. Eller lært og lært; han sier nå så. Om det har sklidd inn hos meg, veel… det som sklir inn her er vel årsaken til at man må kjøpe ny bikini hvert år…

  Men jeg tro vi damer legger bare for mye press på oss selv. Solpudder på kragebeina FØR man går på stranden. Seriøst?

 5. Det her er den mest geniale mamma bloggen jeg noen gang har kommet over.. Du får frem alle sider ved det å være mamma, og du får det frem på en morsom måte. Alle andre mamma blogger er så «perfekte» men her så kjenner jeg meg igjen.. I ca ALLE innleggene dine.. Genialt !!

 6. Ragnhild said:

  Jeg ler!

 7. Ta på bikini! 😀
  Slike skriblerier som Kamille presenterer må jo være for veldig forfengelige folk med mye tålmodighet. Jeg hadde neppe orket å prøve på det, selv som singel og med all tiden i verden.

 8. Linda C. Hagen said:

  Hehehe, jeg jeg tenkte også «det var da voldsomt da» !! Jeg har et bra tips for å skule rompe og mage hvis man vil. det finnes mange fine badedrakter med skjørt i, de er kjempesøte og litt sexy også faktisk. Men apropos stor rompe, så ha jeg hørt at det er in. Så da sier vi det! Vannfast sminke? Må man ha sminke på stranda egentlig? Det var mye styr for å dra på stranda, jeg har nok med å få med alt av aloevera i fall noen brenner seg på brannmanet, eller noe annet, og plaster og desinfisering, vannflasker, mat, håndkler til 6 barn og badetøy og badeleker. og ikke minst en liten bunke med blader! Og SOLKREM!
  Barna pleier å pakke det selv, men de minste trenger litt tilsyn med det. Ikke alltid jeg har nybarberte legger heller:)

  • He he, ja det er nok av andre ting å bruke tiden på før man skal på stranda. Som regel står huset på hodet i timene før vi skal dra. Alle skal gjøre seg klare og alt skal pakkes. Tørr ikke en gang tenke på hvordan det er hjemme hos dere 🙂

 9. Sminken forsvinner ved at barna kommer for å gi med en god klem, eller dele av sin veeeeldig rennende is, solpudder på skuldrene? Phø det forsvant når jeg måtte kaste meg etter en overivrig pjokk som plutselig oppdaget at han ikke kan svømme alikevel. Parfyme? Hva? Går det ann å lukte noe annet en gulp, grillpølse, is og solkrem på stranden? Og foresten all pyntingen og dillingen er ikke noe for meg alikevel siden jeg tilbringer mesteparten av tiden I vannet, eller i full fart med å springe etter et barn for å smøre med solkrem, ordne klær eller ordne mat. JEG ligger ikke på stranden for pynt :p

  • Ha ha, nemlig!
   Jeg ligger heller ikke til pynt på stranda. De tider er forbi. Man har da mer enn nok med å holde kontroll på barna 🙂

 10. villkatta said:

  He he, eg hadde aldri klart å komme meg på stranda i det heile tatt med alt det styret der. Det er ikkje alltid eg hugsar på mascaraen dei dagane eg må på jobb, heller, så då vert det i alle høve ikkje hugsa på stranda 🙂

 11. Såå bra! Dette var gøy å lese – og kjente meg så absolutt igjen…haha.

 12. Marianne Soo Jin Saltvedt said:

  Du får sagt det, Marte 🙂
  Dette er jo rett og slett supert lesestoff 🙂
  Fortsett !!!!
  Ha en god dag videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: