En mammablogg, garantert fri for kakeoppskrifter og interiørtips

Fra glamour til husmor

”Oj, som det blåser ute. Så fint, da tørker klesvasken ekstra fort i dag”, tenkte husmora og slang i en ekstra vask i maskinen.

What!!! Scroll…reverse and rewind!

Hva er det jeg tenker på? Hadde det blåst sånn for tre år siden, hadde jeg løpt ut i garasjen og hentet surfebrettet mitt. Ikke satt på en vaskemaskin til…

Never ending klesvask…

Akkurat som jeg blir over meg av begeistring når butikkene selger barnematen til tre for to. Eller når de har bleiekampanjer der én pakke Libero kun koster 20 kroner. Husker du det? Hvordan vi gikk husmor av huse for et par år siden da bleiene var billigere enn de noen gang hadde vært før.

Hurra. Tre for to!

Aldri undervurder nytten av å ha tørrsjampo i hus.

Eller når det er kjempesalg på Habaneras, det lokale kjøpesenteret. Og jeg kommer hjem med to t-skjorter og nye sko til Lillemann, børste, kjole og sommerhatt til Lillesøster, nye kjøkkenkluter, et par potteplanter og ny sprutetut til vannslangen.

”Hva? Kjøpte jeg ikke noe til meg selv? Jeg er da sikker på at jeg…”, grubler jeg mens jeg tømmer handleposene på spisebordet. Jo, en flaske tørrsjampo med leopardmønster. Til de morgenene jeg ikke rekker å vaske håret…

Før, når jeg skulle på stranda med vennene mine, pakket jeg ned masse god mat, et par flasker kjølig hvitvin, backgammon, frisbee, høyttalere til i-phonen og en liten, sexy bikini. Nå pakker jeg brødskiver, vann, bøtte og spade, solkrem, uv-drakter, solhatter og plaster. Og tar på meg en hold in maxi bikinitruse og en komfortabel bikinitopp med god støtte.

Forrige lørdagskveld, etter barna var i seng og vi hadde spist lørdagstacoen vår, fant jeg plutselig meg selv sittende ved spisebordet og brette klær. Jeg var egentlig på vei ut på kjøkkenet for å hente litt sjokolade.

Og når jeg strekker meg i sofaen klokka halv ni på kvelden og sier til mannen at i dag blir det tidlig kveld, så mener jeg faktisk det. Han brukte en stund på å forstå det, men nå har han helt sluttet å smile lurt og komme slentrende etter meg opp trappa til soverommet.

Hva skjedde? Hvor tok den spreke, spennende og fremadstormende unge kvinnen veien? Når jeg ser meg i speilet kan jeg skimte henne, bak en noe grå og kjedelig husmorfasade, med fett hår og ettervekst. Det er godt å vite at hun er der fremdeles. Men oj, nå må jeg se og få ut de klærne før det slutter å blåse.

Har du endret deg etter du fikk barn?

Comments on: "Fra glamour til husmor" (34)

 1. Jeg skulle ALDRI bli en sånn mamma som ikke orket å ta vare på seg selv, med praktisk frisyre og krøllete klær, og som ikke hadde tid til å ta på seg sminke på morgenen… Og så fikk jeg barn.

 2. Jeg er då glad jeg ble tipset om å lese denne bloggen ! Du skriver helt fantastisk morsomt og beint fram ærlig, å jeg elsker det !
  Kjenner meg igjen i de fleste historiene du skriver !;-)

 3. Klart mann endrer seg etter det kommer barn. Både mor og ikke minst far. Pass på at vinden også får blåse litt i håret, husmor. Farg det grå håret knekk den grå hverdagen med å ta et sabbatsår i f.eks…. Spania. La det en året bli til to.

  Eller var det noe dere allerede hadde gjort, been there done that 😉

  Nei fru Husmor. Drit i klesvaska, la gubben til naboen passe barna, begyn å spill golf med gubben din og nabokjerringa. Nyt en Spansk vin. Hopp i fallskjerm. Bryt alle rutiner 🙂
  Rutiner er gørrr…. det gjør oss kjedelig og hverdagen grå.

  Eller kommer dere ikke unna livets små ting?

  Så derfor lær deg å sette pris på de nære ting. Nyt de små stundene. Bruk tiden med de små mens de er det. Legg dere tidlig å lokk frem det lure blikket, det gjør hverdagen blå 😉

  • Vinden blåser i etterveksten hver dag, Bjarte. Det er bare så lett å glemme. Takk for at du minner meg på det 🙂
   Og i kveld skal jeg smile lurt til mannen også 😉

 4. villkatta said:

  He he herleg å lese at me er fleire! Ja kvardagen den har endra seg temmeleg totalt. Men det er så absolutt verd det, eg må berre ta meg tid til å puste og kjenne på det 🙂

 5. Huff. Hold in maxi-truse. I dag spurte et menneske jeg møtte for første gang om jeg ventet nummer to! Den typen menneske, altså. Noens tante, skal vite 😉 Ja, jeg har forandret meg, men det fine ved meg er at jeg var like kjedelig før jeg fikk barn som jeg er nå. Så akkurat det har nok ikke forandret seg. Derimot har jeg blitt flinkere til å se lyst på ting, simpelhen fordi jeg har en gutt som ikke skal bli «smittet» av psykdommen min ved at jeg tenker negativt. Slik sett så har jeg faktisk blitt friskere, selv om jeg fikk en ganske heftig fødselsdepresjon.

  • Usj da. Må ikke spørre om sånt. Selv om man er noens tante…
   Men så utrolig fint å høre at du har forandret deg den andre veien 🙂 At du har blitt mer positiv. Og så bra at du er bevisst på at gutten din ikke skal arve dine negative tanker.
   Jeg er sikker på at du er en fantastisk mor 🙂

 6. Hehehe, ja det er akkurat sånn det er, jeg tror det er uunngåelig. Man strittter kanskje imot i begynneslen, men finner ut at det er jo ingen vits:)

  • Nei, det er ingen vits i å stritte i mot. Man er ikke den man var før man fikk barn. Livet forandrer seg.
   Men jeg tror jeg skal prøve å komme meg til frisøren litt oftere for det 🙂

 7. Takk for super blogg!

 8. Du skriver så vanvittig treffende! Jeg og har lurt mange ganger på denne snodige forandringen hos meg – og hvordan jeg gikk fra å være så mye mer fresh og «med» til å subbe rundt og ikke helt få med meg alt som skjer…Men steike heller, det betyr jo så mye, mye mer med familien og barna – selvom litt glam ikke er å forakte av og til. 🙂 Nydelig blogg du har – elsker måten du skriver på 🙂 takk skal du ha. Ønsker deg gode dager, med masse god tid sammen med dine kjære. klem

  • Tusen takk, Spirea. Så hyggelig at du liker blogge min.
   Det gjelder vel å prøve å putte inn litt glam i hverdagen der man finner plass.
   Kjøpte meg for eksempel et par nye øredobber i helga 🙂
   Håper du koser deg i sommeren.
   Klem tilbake.

 9. Klart jeg har forandret meg, akkurat som alle gjør i løpet av 10 år, men har en tjukk kjerne av «meg selv» igjen til tross for at barna tar mye av meg. Vi er i et kontinuerlig samspill og jeg har et håp om at vi fremmer det beste i hverandre.

  Å oppdage at man ikke er den man var, vel det KAN bli et sjokk!

  • Heldigvis går forandringen gradvis. Men av og til blir det tydeligere enn ellers, og da får jeg et lite sjokk. Men det går heldigvis fort over. Helt til neste gang…

 10. Man forandrer seg jo. Fokuset er ikke der det var før. Puppene er ikke helt der de var før de heller…
  Men vi prøver fortsatt å gjøre de tingene som vi likte å gjøre før vi fikk barn. Vi backpacker fortsatt i Asia. Første gang var ungene 1 og 2år. Vi pakket i to sekker, som vanlig, men innholdet hadde endret seg en del. Nå hadde vi med to redningsvester, en reiseseng (Deryan), fire pakker med bleier og klær til fire personer. Men turen ble så fantastisk at vi har gjentatt det flere ganger. Reiseseng og bleier byttes ut med større klesplagg til ungene. Men fortsatt bare to sekker.

  • Det står det respekt av!
   Fantastisk å høre at dere har backpakket med to så små barn. Det inspirerer meg til å ta fatt på planleggingen av campingferien vår på Gjøvik om noen uker.
   Men hvordan går det med barnas rutiner når dere reiser sånn? Klarer dere å overholde de? Eller er ikke barna deres så avhengig av rutiner?

 11. Hvilke rutiner? Hehe, neida. Men i ferien sklir det litt ut og vi legger oss gjerne samtidig med ungene. Noe som vil si at de legger seg ganske sent og vi litt tidlig. Hva slags rutiner er dine barn avhengig av? Man kan jo fortsatt holde på en god del rutiner om man ønsker det. Leggetidspunkt (=hvitvin på terrassen for mor og far), lesestund på sengen, lur på dagen osv. Det er jo bare hva man gjør det til.
  OBS: Nattflight er en velsignelse!

  • Våre to er så avhengig av leggetiden sin, at de blir helt krakilske om de går en halv time over. I hvert fall hvis det skjer to dager på rad. Og ingen av dem klarer å dagsove noe annet sted enn i sin egen seng. Til nød i vogna.
   Vet at dette er helt og holdent min egen skyld, men gjort er gjort. Det går kanskje å lette litt på rutinene, litt om litt. Det spørs bare om man orker å ta den kampen…
   Nå skal vi jo snart på ferie hjem til Norge, så da blir det litt endring i rutinene uansett.
   Hvor gamle er barna dine nå? Og er det stor forskjell på å reise sånn med bittesmå barn og litt større barn?

   • Nå er mine 4,5 og 5,5. De sover litt mindre på flyet, sitter ikke fastlåst i en vogn når vi ønsker det, men stikker heller ikke av like mye som før.
    De kan bade alene hele dagen mens vi kan slikke sol ved bassengkanten og de kan være ute til sene kvelden, uten at det er slitsomt for oss. Vi har med pc med film på restaurant og setter på den om de blir lei av å klatre i trær eller leke i sanda.
    Vi er velsignet med barn som sovner hvor det skal være, og har alltid gjort det. Men på den første turen så vi at det var veldig godt for minsten med reisesengen sin. Uansett hvordan rommet så ut og hvor vi var, så hadde han sengen sin. Han krøp inn, fikk smokk og bamse og borte var han. Vi hadde med den året etter også.
    Leggetiden de har hjemme betyr vel uansett ikke så mye lenger når det er 6 timers tidsforskjell. Men vi passer på at de får de timene med søvn de trenger i døgnet. Ellers er det ikke koselig for noen…

    Bare spør om du lurer på noe!

    • Jeg innbiller meg at det blir enklere å reise med barna når de blir litt større.
     Ellers var det et lurt tips å ta med reisesengen over alt. Men har du en liten reiseseng da? Vi har bare en sånn stor og tung sak som blir som en tung kloss når vi pakker den sammen.
     Ellers tror jeg dere har vært lure som har vent barna til å sove hvor det skal være. Jeg tror de fleste barn i utgangspunktet syns det er helt ok. Men så er det vi foreldre som gir dem vaner. Før vi fikk barn, snakket vi mye om hvor viktig det var at barna skulle venne seg til å sove på forskjellige steder. Og med lyd i rommet. Men vi har dessverre ikke klart å følge det opp…

     • Det blir en del kamelsvelging etter man får barn… Man er jo SÅ sikker på at slik og sånn skal man gjøre og ditt og datt skal man hvertfall IKKE gjøre! Men så får man barn og så blir det som det blir, mens du får hår i halsen, hehe. Jeg har ikke bevisst gått inn for å venne de til noe som helst, men litt flaks skal man vel ha?
      Vi har en Deryan reiseseng som blir bitteliten.

      Og JA, det blir enklere! Dine er vel omtrent like tette som mine med 16 mnd mellom? Og de er 1 og 2? Det blir BEDRE! Det er verste tiden nå.

      • Ja det stemmer, drøye 16 måneder mellom våre og. Godt å høre at det blir bedre. Syns det er lettere nå enn for ett år siden. Så jeg ser lyset i enden av tunnelen 🙂

       • Det blir bedre! Vi har en liten gutt som har måtte være nøye med rutiner, og har hatt vanskelig for å sove (tildels også hjemme). Nå er han blitt fire år, og på årets sommerferie hadde han 6 forskjellige senger, reising både kveld og natt. Og det gikk kjempe bra. Vi kunne komme fram og si at her er senga di og du kan leke en halv time før du skal legge deg. Og det var ikke noe problem. For et år siden hadde det samme resultert i en 6timers natt (og ingen dagsoving!).

        Lillebror er enkel. Kan legges hvor som helst og sover det han trenger, så jeg ser lyset selv om vi er et stykke unna backpakking!

        • Så godt å høre, Marit. Da blir det kanskje mer reising på oss etter hvert når barna blir litt større. Jeg er nok også et stykke unna backpakking. Men man vet aldri…

         • Hehe, man må bare finne det som funker for seg. Mye er gjort når ungene klarer seg litt alene i bassenget med armringer også. Da kjente vi at vi begynte å ha ferie vi og.

 12. Apropos bleier… Da jeg fikk mitt første barn for 23 år siden kostet en pakke Libero bortimot 100 kroner. Tro det eller ei… Ikke rart jeg stresset med å få nr 1 tørr før nr 2 kom til verden 2 og et halvt år senere… 😉 Lykke til med sol, sommer og vind i klesvasken 🙂

  • Oj, det var dyre bleier! Er det virkelig sant? Da må jo hele lønna ha gått bort i bleier.
   Ellers kan jeg melde om strålende tørkevær i dag også 🙂

 13. Vet du, jeg måtte faktisk sjekke om jeg husket rett, med noen som hadde små samtidig med meg på den tia. Og jeg fikk det bekreftet. Googlet også «bleiepriser 1990» og fant et sted det sto at de kostet 100-120 kroner da. Så bleier utgjorde en kjempeutgiftspost til de eldste mine. Faktisk har jeg en følelse av at det meste til ungene var mye dyrere i 89 enn i 2003, når minstemann kom til verden… Fint at tørkeværet holder seg 🙂 Ha en fin dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: