En mammablogg, garantert fri for kakeoppskrifter og interiørtips

Troll i ord

En gammel skolevenninne fra Raufoss hadde denne statusoppdateringen på Facebook i helga:

Hun var på vei til Tusenfryd med tre barn i baksetet. Og barna kranglet. De sutret og kranglet og var misfornøyde.

«Hvis dere ikke slutter nå, snur vi og drar hjem igjen», kommer det fra forsetet. Hvor mange av oss har ikke kommet med sånne trusler? Hvor mange ganger har jeg ikke truet barna med at hvis de ikke gjør som jeg sier, så drar vi hjem. Enten vi er i butikken, på lekeland, i parken eller på besøk.

Men hvor stress er det ikke å forlate butikken før du når kassen, når du har brukt en halv time på å fylle handlevognen. Og du trenger virkelig melk og bleier. Og hvor kjedelig er det ikke å dra fra lekeland eller parken når du har planlagt å tilbringe hele dagen der. Eller dra fra besteforeldrene som har kokt kaffe og du kjenner den deilige duften av nystekte vafler helt ned til yttergangen.

«Hvis dere ikke slutter å sutre nå, drar vi hjem!» Jo da, akkurat den setningen har jeg sagt noen mange ganger. Mens jeg holder pekefingeren skolerett opp foran nesa på barna og gir dem sinnablikket, og håper de skal tro meg og gi seg med det de holder på med. Det blir som regel stille. Men etter to minutter er det på an igjen.

«Vil dere vi skal gå og finne bilen?» Nei, det vil de ikke.

«Nei, da slutter dere, NÅ!» Ny pekefinger. Nye to minutter med fred. Og så begynner det igjen.

«Nei, nå går vi til bilen og kjører hjem». Ville protester. «Neeeeiii. Neeeeeiiii!»

«Nei, men da MÅ dere slutte og sutre. Hvis ikke så bærer det rett hjem!» Og sånn kan vi holde på en stund.

Men denne moren på Facebook, hun snudde bilen og kjørte hjem. Det syns jeg var utrolig tøft! Om jeg hadde gjort det samme? Jeg vet faktisk ikke. Det tar to timer å kjøre fra Raufoss til Tusenfryd. Kanskje hadde de planlagt denne turen i ukevis. Barna hadde sikkert gledet seg voldsomt, og snakket om alle karusellene de skulle kjøre. «Jeg skal ta den som går rundt sånn og sånn». «Og jeg skal kjøre berg og dal-banen».

Men jeg har faktisk satt fra meg handlevognen full av varer og dratt hjem en gang. Og jeg har latt kaffelatten og brownien stå urørt igjen på kafébordet og gått ut døra med én hylende unge under hver arm. Kanskje avanserer jeg ett hakk og drar hjem fra fornøyelsesparken neste gang hvis de søte små ikke hører etter.

Bruker du å true med å dra hjem hvis barna ikke hører etter? Og gjennomfører du det?

 

Har du  fått med deg at jeg har flyttet bloggen? Nå ligger den på casakaos.no. Stikk innom hvis du vil følge meg fremover. Denne siden blir nemlig snart lagt ned.

 

Comments on: "Troll i ord" (2)

  1. Jeg skulle gjerne tatt de konsekvensene litt mer jeg også. Men her er det for det meste at de er pøbler inne mellom 4 vegger, ute er de de flotteste eksemplarer. Så når jeg sier at det ikke er virkeligheten ler de av meg, og sier jammen så snille som de er, kan jo umulig lage bråk.

    Men jeg har blitt mye mer konsekvent på at største må inn på mellom stuen om han ikke hører og Lillesøster må sitte alene i en stol til hun slutter å grine.

    • Ja, sånn hender det faktisk at det er her og. I perioder, vel og merke. At folk ikke kan forstå at jeg sliter, siden de små er så sukkersøte ute blant folk 🙂

      Men du, jeg har flyttet bloggen min til nytt domene. Nå er jeg på casakaos.no. Så hvis du vil være med videre, må du bli med over. For denne siden blir lagt ned snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: